Date gerenale

Instituţii culturale:

În comună sunt două Cămine Culturale, unul în Sălacea, şi unul în  Otomani. Bibliotecă comunală ste în Sălacea.

Viaţa economică:

Ramuri economice în comuna noastră: agricultură, industrie uşoară, comerţ.

Suprafaţa totală 6439 ha. Din care teren arabil 4340 ha, pentru cosit 598 ha, păşune 662 ha, viticol+livadă 126 ha, restul drumuri, ape, intravilan.

Unităţi comerciale:

Cele mai mari sunt ferma de porci (SC NUTRIPIG SA), fabrica de pantofi (SC VALENTI SRL), şi ferma ce administrează peste 1200 ha, SC BOCSKAI BIHOR AGRO SRL.

Pe aria comunei îşi mai desfăşoară activitatea încă 30 de intreprinderi (8 ABC, 6 crâşme, 2 panificaţii, 1 moară, 1 gater, atelier auto, tâmplar, etc.)

Reţeaua de învăţământ:

În Sălacea se găseşte Şcoala cu cls. I-VIII Balaskó Nándor, o grădiniţă, iar în Otomani se găseşte Şcoala cu cls. I-VIII Szentjóbi Szabó László şi o grădiniţă.

Planuri de viitor:

În ceea ce priveşte proiectul de investiţie, actualmente sunt în desfăşurare lucrările de construcţie a reţelei de apă.

Sperăm ca în curând să se construiască în Sălacea o grădiniţă nouă, respectiv să se facă mansardarea şcolii. Alte planuri: modernizarea drumurilor comunale, reconstruirea lor înspre localităţile învecinate, legând şi la acest nivel cele două judeţe învecinate, Bihor şi Satu-Mare, asigurînd comunei noastre posibilitatea de a fi atinsă din mai multe direcţii. Printre planurile noastre este şi construcţia unei săli de sport noi.

Atracţii locale, festivităţi:

Cine ne vizitează merită să vadă pivniţele localeCastelul din Otomani, cu parcul dendrologic,  să pescuiască în  lacul cu peşti.

Zilele Sălacei se serbează anual, de 12 ani. La început, în primul sfârşit de săptămână  a lui august, iar în ultimii ani la ultimul sfârşit de săptămână  din iulie. Zilele Otomani-lor se ţin la sfârşitul de săptămână cel mai apropiat de 20  august. În satele comunei se ţin baluri de culesul-viei, carnavaluri, cu regularitate.